Tekesin innovaatioseteli antaa pienelle yritykselle nopean keinon testata uusien tuotteiden ja palveluiden markkinakelpoisuutta ja toteutettavuutta. Hankkeen tarkoitus on tukea uuden liiketoiminnan syntymistä innovaatiotoiminnalla. Avustus on suurimmillaan 5000 euroa + alv.

Lähtökiihdytyksen innovaatiosetelin hakemiseen saat MeKiwiltä.

Kenelle

Innovaatiosetelin tarkoitus on tukea eri kehitysvaiheissa olevia yrityksiä. Yritys voi käyttää innovaatioseteliä joko ensimmäisen tuotteensa kehittämiseen tai olemassaolevan tuotteen parantamiseen. Hankkeen tarkoitus on tukea uuden liiketoiminnan syntymistä innovaatiotoiminnalla eli tuotteiden, palvelujen tai prosessien kehittämisen kautta.

Pientä vetoapua antaa myös innovaatiosetelin maksatusmenettely. Kun innovaatiosetelin saanut yritys ostaa kehityspalvelun toiselta yritykseltä, palvelua tarjoava yritys laskuttaa suoraan Tekesiä.

Omaa maksuosuutta ei asiakasyritykseltä siis tarvita.

Mihin

Innovaatioseteli on tarkoitettu innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hankintaan. Esimerkiksi digitaalisen palvelun tekninen suunnittelu tai käyttöliittymädemo voivat olla tällaisia rajattuja kokonaisuuksia, jotka sopivat laajuudeltaan innovaatiosetelillä rahoitettaviksi.

Innovaatiosetelillä toteutettu demo antaa hyvän alun tuotteen kehitykselle. Demo auttaa idean jatkojalostamisessa ja antaa selkeän kuvan siitä, millaiset mahdollisuudet tuotteella tai palvelulla on markkinoilla. Saat visiosi näkyväksi nopeasti ilman rahallista panostusta. Lisäksi pääset verkostoitumaan alan ammattilaisten kanssa. He kehittävät ideaasi eteenpäin yhdessä sinun kanssasi.

Rahoitettava innovaatio voi olla tietenkin paljon muutakin – kaikki lähtee asiakkaan tarpeesta. Digitaalisilla tuotteilla voidaan edistää liiketoimintaa toimialalla kuin toimialalla. Niinpä tuotteetkin voivat olla hyvin monenlaisia.

Myös tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen liittyvät palvelut kuten graafiset palvelut ja brändin luonti ovat mahdollisia rahoittaa innovaatiosetelillä. MeKiwin palveluvalikoimasta löytyvät ratkaisut myös näihin.

Esimerkkejä innovaatiosetelin käyttökohteista

  • tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen liittyvät palvelut
  • kokeilut sekä ketterä tuote- ja palvelukehitys
  • innovaatioprojektien valmistelu
  • innovaatiotoimintaan liittyvät mittaus- ja testauspalvelut
  • innovaatiotoimintaan liittyvät soveltuvuustutkimukset ja asiantuntijalausunnot
  • tutkimustulosten arviointiin ja hyödyntämiseen liittyvät palvelut

Lähde: www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/

Miten

Ota yhteyttä meihin niin sovitaan tapaaminen. Siitä se alkaa. Perehdymme tavoitteisiisi ja suunnitelmiisi ja varmistumme, että olemme kehittämässä ratkaisua, joka tulee tuottamaan tavoitellun hyödyn. Tuloksena saat kehityssuunnitelman innovaatiosetelin hakemista varten.

Kun sinulle myönnetään innovaatioseteli, tehdään visioistasi totta. Tartumme välittömästi toimeen. Tunnemmehan suunnitelmasi ja tavoitteesi jo.

Tämä on kiiviläinen tapa toimia: täydellinen sitoutuminen tulosten aikaansaamiseen.

Soittele tai tule käymään. Emme lähetä laskua perään!

EDIT 17.1.2017: Tekesin Innovaatioseteli palasi joulutauolta muuttunein kriteerein. Uudet ehdot astuivat voimaan 16.1.2017. Lue ajantasainen tieto täältä: Tekesin innovaatiorahoitus kannnustaa vientimarkkinoille.www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/

Katso lisätietoa digitaalisen tuotteen kehittämisestä: https://mekiwi.org/palvelut/