Business Oulun Yrityspalveluseteli tarjoaa tukea nuoren yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yrityspalveluseteli on arvoltaan 1000–5000 euroa, sillä saa jo hyvin vauhtia palvelun tai tuotteen kaupallistamiseen. Seteliä voivat hakea kaikki alle 5 vuotta vanhat osakeyhtiömuotoiset yritykset.

Yrityspalvelusetelillä halutaan madaltaa kynnystä ostaa asiantuntijapalveluita ulkopuolisilta palveluntuottajilta. MeKiwi on Business Oulun rekisteröity Yrityspalvelusetelin palveluntuottaja.

Tarjoamme kuutta kovaa palvelua nuoren yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen.

Palvelukokonaisuudet ovat arvoltaan 4000 – 5000 €.

1 Mobiilisovelluksen suunnittelu

Lähtökohta mobiilisovelluksen suunnittelussa on se, mihin sitä tarvitaan. Käyttävätkö sitä yrityksen työntekijät vai asiakkaat? Vai toimiiko sovellus kanavana, joka yhdistää eri toimijat?

Näistä asioista lähdetään, kun asiantuntijatiimimme integroi sovelluksen yritystoimintaasi. Huolella suunniteltu mobiilisovellus vie toimintaa kohti asetettuja tavoitteita.

Liiketoimintaa tukevan mobiilisovelluksen suunnittelu sisältää:

  1. Tausta -ja käyttäjätutkimukset
  2. Skenaarioiden rakentamisen tuotetta varten
  3. Käyttöliittymäluonnokset

2 Liiketoiminnan suunnittelu digiympäristöön

Digitaaliset työkalut helpottavat toimintaa. Miksi tehdä vaikeasti, kun voi tehdä helposti? Palvelukokonaisuudessa suunnittelemme, miten voit tehostaa liiketoimintaasi hyödyntäen digitaalisia palveluita. Etsitään yrityksellesi soveltuvat digitaaliset työkalut.

Sinä tiedät, mitä haluat saada aikaan. Me etsimme kohdat, joissa homma vastustaa. Kerromme, mitä, missä ja miten voisit tehdä sujuvammin digitaalisten ratkaisujen avulla.

3 Kansainvälisen liiketoiminnan suunnittelu digiympäristöön

Digitaaliset alustat mahdollistavat palvelujen tuottamisen ja jakelun maailmanlaajuisesti. Palvelukokonaisuudessa suunnittelemme, miten voit laajentua kansainväliseen toimintaympäristöön – tai tehostaa jo aloittamaasi toimintaa siellä.

Autamme etsimään yrityksellesi soveltuvat digitaaliset työkalut, analysoimme yrityskuvan kansainvälisessä ympäristössä sekä tuotteen skaalattavuuden tavoitellulla markkina-alueella.

4 VR- ja AR-innovaatioiden kehittäminen ja hyödyntäminen liiketoiminnassa

Virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR) välittävät informaatiota aivan eri tavalla kuin mikään aikaisempi teknologia.

Molempia voi käyttää pelaamiseen, joko ajanvietteenä tai opetustarkoituksessa. Myös kaikenlainen tilojen ja informaation näyttäminen toimivat erinomaisen hyvin VR- ja AR-ympäristöissä.

Virtuaaliympäristössä toimimisen liittyy aina kokemus ja tunne. Tämä edistää oppimista ja muistamista.

Käyttäjää ei tarvitse virtuaalipelaamiseen opettaa – hintojen tultua alas virtuaalilasien käyttö on jo laajasti omaksuttu kuluttajien keskuudessa.

Teknologian yleistyttyä räätälöidyt ratkaisut ovat useammalle mahdollisia. Voimme kartoittaa palvelun sisällön tarpeesi mukaan. Esimerkkinä tässä virtuaalitodellisuutta hyödyntävän opetuspelin konseptointi tiivistettynä:

  1. Tausta -ja käyttäjätutkimukset
  2. Skenaarioiden rakentamisen tuotetta varten
  3. Käyttöliittymäluonnokset

5 Pelitestaus

Testaamme VR- ja mobiilipelejä kohdeyleisöllä. Keräämme käyttökokemukset ja jatkokehitysideat raportiksi. Voimme käyttää testausympäristönä Oulun Tietomaata, mistä on erityistä hyötyä silloin, kun on tarpeen testata peliä suurella määrällä käyttäjiä.

6 Konseptisuunnittelu pelillistettyä palvelua/työkalua varten

Peli tarjoaa keinon parantaa asiakastyytyväisyyttä, rakentaa kumppanuutta ja pitää yhteyttä asiakkaaseen. Pelillistäminen lähtee asiakkaaseen tutustumisesta. Mitä asiakas toivoo ja tarvitsee ja millaiseen toimintaan hän sitoutuu? Pelillistämisen lähtökohta on tarve – asia, jonka tekemistä halutaan edistää. Pelillistämisen keinoin voidaan tukea, ohjata, motivoida tai sitouttaa käyttäjää.

Pelillistetyn palvelun ei tarvitse näyttää peliltä. Pelin ominaisuudet suunnitellaan sopiviin kohtiin sisälle palveluun.

Ykkösasia on käyttäjäkokemus. Siihen kuuluvat käyttäjän oma toiminta, sovelluksen reagointi, sovelluksen rakenne, ulkonäkö ja myös ääni. Sujuvuus ja vaivattomuus ovat tässä avainsanat.

Pelillistetyn palvelun suunnittelu:

  1. Tausta -ja käyttäjätutkimukset
  2. Skenaarioiden rakentamisen tuotetta varten
  3. Käyttöliittymäluonnokset

Olipa tarpeesi mikä tahansa, voit olla varma, että tällaisen homman jälkeen olet edennyt jo pitkän harppauksen verran pitemmällä. Klikkaa saman tien itsesi yrityspalvelusetelin palvelukatalogiin. Sieltä löydät myös MeKiwin palvelut. Lähdetään yhdessä viemään liiketoimintaasi seuraavalle tasolle!