Nykyisessä maailmantilanteessa etäkonferenssit ja -messut ovat alkaneet kasvattaa suosiotaan, mikä tuo uusia haasteita yrityksen myyntiedustajille.

Yhteysongelmat ja ruudun tuijottaminen voi tuntua puuduttavalta ja mieli eksyy helposti uutisten tai somen selailuun laskien osallistumisen tehokkuutta. Päätimme jakaa teille muutamia kikkoja, joilla VR Asiakkuuspäällikkömme Aatu Numminen ottaa kaiken irti tästä uudesta tavasta verkostoitua.

 

Keskity tavoitteisiisi – Aivan kuten perinteisillä messuilla, tärkeintä tuottavalle päivälle on selkeät tavoitteet. Etsitkö liidejä vai löytää uusia näkökulmia? Suunnitele päiväsi sen mukaan! Mikäli olet liikkeellä kollegoidesi kanssa, tehtävien jakaminen auttaa huomattavasti.

Liidien metsästys – Useimmat etäkonferenssit käyttävät chattejä osana esityksiä tarjoten yrityksille mahdollisuuden käydä keskusteluja aiheesta. “Tällaiset keskustelut on helppo kääntää esimerkiksi LinkedInin puolelle, jolloin verkostoituminen tapahtuu luonnollisesti”.

Multiversumi – Etämessut mahdollistavat yhtäaikaisen osallistumisen useisiin keskusteluihin esiintyjien “virtuaalilavoilla”. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden verkostoitua useampien henkilöiden kanssa yhden päivän aikana. Tärkeintä on löytää oman keskittymisesi raja, että pysyt kaikkien keskusteluiden perässä.

Kestävyys – Koneen välityksellä tapahtuvan konferenssin riskinä on itsensä ravitsemuksen ja palautumisen unohtuminen. Myös näyttöpäätteen intensiivinen tuijottaminen voi alkaa tuntua raskaalta. “Itse olen ratkaisut ongelman kasvattamalla keskustelujen kokoa, jolloin voin seurata niitä helposti myös taukojumpan aikana”.