BagTag Hunt on mobiilisovellus frisbeegolf-pelaajille. BagTag Hunt tarjoaa paikannuksen, kaikki Suomen yli 500 frisbeegolfrataa kartalla sekä mahdollisuuden haastaa muita pelaajia.

Frisbeegolfkauppa Powergrip ja MeKiwi julkaisevat keväällä 2017 BagTag Hunt -mobiilisovelluksen. BagTag Hunt on frisbeegolf-haastepeli sekä pelaajan tietopankki. BagTag Hunt näyttää kaikki Suomen frisbeegolfradat ratatietoineen. Tulokset on nopeaa kirjata valmiisiin ratakohtaisiin tuloskortteihin.

BagTag Huntissa on valmiina bagtagit eli ranking-listat Suomi, Eurooppa ja Maailma. Sovellukseen voi tehdä myös omia bagtageja esimerkiksi omalle seuralle, asuinalueelle tai vaikka kaveriporukalle. Haaste toimii bagtagissa siten, että kun alempana ranking-listalla oleva pelaaja haastaa ylempänä olevan ja voittaa tämän, pelaajien sijoitukset listalla vaihtuvat. Haastaminen mahdollistaa siis huikean nousun listalla!

Pelaajan tulokset ja sijoitus eri bagtageissa näkyvät myös pelaajakortissa. Tämä on tärkeä tieto paitsi pelaajalle itselleen, myös haastettavaa pelikaveria etsivälle frisbeegolf-pelaajalle. BagTag Hunt näyttää aktiiviseksi kirjautuneet käyttäjät, jotka ovat valmiita ottamaan haasteen vastaan.

BagTag Hunt julkaistaan Android ja iOS-alustoilla. Sovellus on käyttäjälle ilmainen.

BagTag Hunt on tehty pelaajien toiveiden mukaan

Kuten kirjoitimme aikaisemmassa blogissamme, hyötypelin kehitystyö on aina ehdottoman käyttäjälähtöistä. BagTag Hunt-sovelluksen kehittämisessä lähtökohta oli frisbeegolfkauppa Powergripin vahva tietämys siitä, mitä frisbeegolf-pelaaja tarvitsee.

BagTag Hunt rakennettiin tilaajan asiantuntemuksen perusteella beta-vaiheeseen asti. Beta-versio on lähes valmis sovellus, jossa on jo kaikki valmiin mobiilisovelluksen toiminnot. Beta-vaiheessa sovellusta testataan ulkopuolisilla testaajilla todellisessa käyttöympäristössä.

Vaikka beta-versio pyritään tekemään jo täysin toimivaksi, ei ole tavatonta että ohjelmointivirheitä eli bugeja löytyy vielä testauksessa. Nämä ilmenevät sovelluksen “kaatuilemisena”, hitautena ja yleisenä hankaluutena sovelluksen käytössä. On myös hyvin mahdollista, että käyttäjäpalautteessa tulee ilmi asioita, joita ei olla osattu ottaa huomioon.

Ulkoinen testaus on tärkeä vaihe, kun halutaan rakentaa hyvin toimiva mobiilisovellus.

BagTag Hunt on jo testattavana joukolla ulkoisia testaajia. Tämän lisäksi projektia MeKiwillä johtava sovellusguru Kimmo Halonen tahtoi toteuttaa myös ylimääräisen testin, jota hän voi seurata itse.

Vuorovaikutteinen sovellus vaatii laajemman testauksen kuin sellainen, jota käyttää jokainen itsekseen, selittää Halonen

iOS-spesialisti Ilkka Koisteen otteessa on iskua myös frisbeegolfradalla
iOS-spesialisti Ilkka Koisteen otteessa on iskua myös frisbeegolfradalla

Sovelluskehittäjä panee kaiken osaamisensa peliin

Eräänä sateisena lokakuun aamuna koko saatavilla oleva MeKiwin väki kokoontui Meri-Toppila Disc Golf Parkiin. Testaajajoukkoon kuului kahdeksan testaajaa. Rata kierrettiin kahdessa ryhmässä. Testaamisen alussa yksi pelaaja kummastakin ryhmästä haastoi muut ryhmän jäsenet. Rata kierrettiin pistepelinä, jolloin jokaisen väylän tulosta verrataan väylän ihannetulokseen, pariin.

Pistepelissä voittaja on se, joka kiertää radan vähimmillä heitoilla. Sovellusta voi käyttää myös reikäpelissä. jossa lasketaan vain väylien voitot. Ratakierroksen voi tehdä myös harjoituskierroksena, kirjaten vain omat tulokset. MeKiwin testauksessa yksi pelaaja kokeili tätä ominaisuutta.

Itse pelin puolesta testikierros sujui niin kuin frisbeegolf-pelaaminen yleensä sujuu. Toiset olivat kokeneita heittäjiä ja kiekot lensivät heiltä sinne, minne oli tarkoituskin. Joidenkin muiden ratakierrokset olivat vaiherikkaampia. Tappioiksi kirjattiin lopulta vain kolme menetettyä frisbeegolf-kiekkoa. Rataan kuuluvan puron rannassa ongittiin monestikin, mutta uitiin vain kerran.

Retken pääasiallinen tarkoitus, BagTag Hunt-sovelluksen testaaminen, sujui siinä sivussa. Sovelluksen käyttäminen ei aiheuttanut ylimääräistä ohjelmaa. Haastaminen ja tulosten kirjaaminen sujuivat vaivattomasti. Myös kaivattu mahdollisuus jakaa tulos Facebookissa BagTag Huntissa löytyy.

Haasteen voi heittää vaikka radan reunalta

Kimmo Halonen on tyytyväinen testauksen tulokseen. Bugeja ei löytynyt, sovellus tarjosi kaikki toivotut ominaisuudet ja testipäivä oli muutenkin mukava. Jopa aurinko paistoi välillä. Huomio siirtyikin hetkeksi sovelluksen tekemisestä frisbeegolfiin.

Olen elämäni aikana käynyt heittämässä alle 15 kertaa. Aina on pientä kehitystä ollut havaittavissa. On kiinnostavaa alkaa seurata sitä BagTag Huntin avulla. Pelaamiseen tulee varmasti uutta potkua, ennakoi Halonen.

Seuraavassa vaiheessa odottaa palaveri tilaajan kanssa. Tilaajan toiveiden mukaan sekä käyttäjäpalautteen perusteella viilataan sovelluksen ominaisuudet lopulliseen kuntoon. Sovelluksen kehitys tulee jatkumaan myös julkaisun jälkeen. Jatkossa siihen lisätään muun muassa kaikki maailman frisbeegolf-radat.

Unity 3D-taituri ja frisbeegolfaaja Petri Säkkinen aikoo myös ottaa BagTag Huntin käyttöön.

Tällä hetkellä pelikaveria etsitään Facebookin keskusteluryhmissä ja muilla verkkoalustoilla. Liikkeelle lähtemisessä on aina oma säätämisensä. BagTag Hunt näyttää, ketkä käyttäjät ovat halukkaita ottamaan haasteen vastaan ja missä he ovat. Haasteen voi heittää vaikka radan reunalta. Varsinkin ulkomaanreissussa se on kätevää, suunnittelee Säkkinen.

Frisbeegolf

Frisbeegolf on 2000-luvulla Suomeen tullut nopeasti yleistynyt laji, jonka säännöt perustuvat golfin sääntöihin. Pelin periaate on sama kuin golfissa, mutta pelivälineet toiset. Useimmille frisbeegolfradoille pääsee pelaamaan milloin tahansa ja veloituksetta. Frisbeegolf on kaiken kansan laji, jonka aloittaminen ei vaadi suurta panostusta. Frisbeegolfin harrastajia on Suomessa jo noin 80 000 ja määrä on edelleen kasvussa.

Lähde: http://frisbeegolfradat.fi/