Virtuaalitodellisuus on aina ollut mielenkiintoinen teknologia, jolla on ainutlaatuinen potentiaali monista syistä, mutta etätyön tarpeet ja ”metaverse” ovat luultavasti kaksi tärkeintä syytä, miksi VR on nyt tärkeä osa viestintää.

Eheämpi etäpalaveri

VR-teknologiaa voidaan hyödyntää esimerkiksi yritysten palavereissa, jotka voidaan järjestää virtuaalitodellisuudessa, eli etäpalavereissa simuloidaan livepalaveria. Virtuaalitodellisuudessa järjestettävät palaverit ovat vähintäänkin yhtä tehokkaita kuin livenä järjestettävät, koska tuntuu kuin olisit oikeasti paikalla samassa huoneessa muiden kanssa, kommunikaatio on siis vaivatonta.

Virtuaalitodellisuuden luoma immersiivinen ympäristö auttaa myös osallistujia keskittymään paremmin palaveriin. Tätä voidaan käyttää myös erilaisissa koulutuksissa, jolloin koulutustilanne on huomattavasti kokonaisvaltaisempi ja tehokkaampi.

Personointi ja muokattavuus

VR-maailmassa käyttäjät voivat luoda ja muokata itselleen omat personoidut avatarit. Näitä avatareja voidaan käyttää apuna esimerkiksi erilaisissa verkostoitumistapahtumissa. Avatareihin voidaan lisätä henkilökohtaista informaatiota vaikka oma nimi ja kuvaus omasta osaamisesta.

Datan visualisointi

Monet meistä ovat visuaalisia oppijoita, joten eikö olisi hienoa päästä tutkimaan dataa entistä lähempää ja helpommin ymmärrettävässä muodossa? Virtuaalinen 3D-ympäristö mahdollistaa tämän sekä myös mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa datan kanssa. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi palavereissa tärkeän datan esittelyssä.

Kysy meiltä lisää miten virtuaalitodellisuus toisi lisäarvoa sinun yrityksellesi, nakkaa viestiä tai soita meidän AR/VR Asiakkuuspäälliköllemme Merihille.