3 vinkkiä stressin vähentämiseen sekä työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen

Työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen kuulostaa yksinkertaiselta, mutta silti monet meistä kamppailevat liian usein stressin kanssa, joka voitaisiin välttää, jos vain muistamme huolehtia itsestämme. Nappaa kahvikuppi kaveriksi ja käy läpi listatut vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainottamisen aloittamiseksi.

1. Laita hyvät endorfiinit jylläämään

Jokainen tuntee stressiä ainakin jossain vaiheessa elämää, on se työhön liittyvää tai ei. Ihmiskehoa ei ole tarkoitettu istumaan pitkiä aikoja kerrallaan. Sanotaan, että liikunta on hyvää stressinpurkua, joten käy ulkona seuraavan työpäivän jälkeen. Raikas ilma ja liikunta virittää aivot valmiiksi tulevia haasteita varten sekä auttaa parantamaan unen laatua.

Meillä on MeKiwillä oma kiwisport-kanava, jossa asetetaan yhteisiä liikunnallisia tavoitteita ja kannustetaan toisiamme. Liikunnan tukena voidaan hyödyntää myös pelillistettyjä sovelluksia. Tällaiset sovellukset tuovat hauskuutta liikuntatavoitteiden saavuttamiseen ja ovat hyviä niille ihmisille, joiden on vaikea pysyä asettamassaan suunnitelmassa.

Pelillistämisessä on voimaa ja virtuaalitodellisuutta voi käyttää osana jokapäiväistä arkea, suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi Beat Saberia, jota pelaamalla voi saada hyvän ja motivoivan treenin samalla kun pitää hauskaa!

2. Pidä kirjaa

Työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen vaatii järjestelmällisyyttä. Jos tuntuu että työ ei koskaan lopu ja kaikki asiat ovat hajallaan, pysähdy hetkeksi ja tee lista kaikista asioista mitä pitää tehdä. Lisäksi erittele, kirjaa ylös ja aikatauluta kiireisimmät ja tärkeimmät tehtävät. Pidä myös huoli, että omalle vapaa-ajalle jää aikaa ja pidä kiinni sen toteutumisesta. MeKiwillä me käytämme Jira-järjestelmää projektien seurantaan ja työtehtävien kirjaamista varten. Trello on myös eräs helposti käyttöönotettava työkalu tehtävien seurantaan.

3. Sulje netti

Digitalisaation ja jatkuvasti piippavien puhelimien maailmassa tuntuu, että koko ajan olisi oltava läsnä. Sen sijaan, että olisit alati tavoitettavissa, kokeile työpäivän jälkeen sulkea puhelin ja tietokone ja nauti hetki omasta ajasta. Tai vaihtoehtoisesti uppoudu johonkin hyvään videopeliin tai opettele jokin uusi ei-työhön liittyvä taito, kuka tietää, saatat saada uuden harrastuksen.

Uusiin tapoihin sopeutuminen vie aikaa, joten on hyvä aloittaa yksi asia kerrallaan ahmimatta liikaa samanaikaisesti. Toivottavasti nämä vinkit antoivat motivaatiota aloittaa työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen.


Kikkoja Etäkonferensseihin

Nykyisessä maailmantilanteessa etäkonferenssit ja -messut ovat alkaneet kasvattaa suosiotaan, mikä tuo uusia haasteita yrityksen myyntiedustajille.

Yhteysongelmat ja ruudun tuijottaminen voi tuntua puuduttavalta ja mieli eksyy helposti uutisten tai somen selailuun laskien osallistumisen tehokkuutta. Päätimme jakaa teille muutamia kikkoja, joilla VR Asiakkuuspäällikkömme Aatu Numminen ottaa kaiken irti tästä uudesta tavasta verkostoitua.

Keskity tavoitteisiisi - Aivan kuten perinteisillä messuilla, tärkeintä tuottavalle päivälle on selkeät tavoitteet. Etsitkö liidejä vai löytää uusia näkökulmia? Suunnitele päiväsi sen mukaan! Mikäli olet liikkeellä kollegoidesi kanssa, tehtävien jakaminen auttaa huomattavasti.

Liidien metsästys - Useimmat etäkonferenssit käyttävät chattejä osana esityksiä tarjoten yrityksille mahdollisuuden käydä keskusteluja aiheesta. “Tällaiset keskustelut on helppo kääntää esimerkiksi LinkedInin puolelle, jolloin verkostoituminen tapahtuu luonnollisesti”.

Multiversumi - Etämessut mahdollistavat yhtäaikaisen osallistumisen useisiin keskusteluihin esiintyjien “virtuaalilavoilla”. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden verkostoitua useampien henkilöiden kanssa yhden päivän aikana. Tärkeintä on löytää oman keskittymisesi raja, että pysyt kaikkien keskusteluiden perässä.

Kestävyys - Koneen välityksellä tapahtuvan konferenssin riskinä on itsensä ravitsemuksen ja palautumisen unohtuminen. Myös näyttöpäätteen intensiivinen tuijottaminen voi alkaa tuntua raskaalta. “Itse olen ratkaisut ongelman kasvattamalla keskustelujen kokoa, jolloin voin seurata niitä helposti myös taukojumpan aikana”.