Oululainen teknologiayritys MeKiwi on luonut täysin immersiivisen Suomen Talvisodan VR-kokemuksen, joka kulkee nimellä “Operaatio Suentassu”. Se kehitettiin käyttämällä Varjo XR-3:a ja HTC Vive Trackeria samalla kun ohjaimena toimii oikea deaktivoitu Suomi KP / -31 konepistooli. Tämän kokemuksen avulla voidaan elää uudelleen historian tapahtumat ja tuntea olevansa fyysisesti siellä. Taustalla olevaa teknologiaa voidaan soveltaa esimerkiksi opetuksessa tai erilaisten kokemusten luomisessa.

Tällaista teknologiaa voidaan käyttää mihin tahansa koulutustarkoituksiin, esimerkiksi elvytystaitojen opettamiseen tai työskentelyyn erikoiskoneiden kanssa. Voidaan hyödyntää mitä tahansa fyysistä esinettä ja luoda mukaansatempaavia skenaarioita, virtuaalitodellisuuden ja laajennetun todellisuuden avulla. Esimerkiksi erilaiset museot, tiedekeskukset, oppilaitokset ja erikoistuneet työpaikat voivat hyödyntää tätä teknologiaa.

”Ohjelmistopuolella meillä oli jo Talvisota-kokemus, mutta halusimme lisätä enemmän toimintoja – joten lisäsimme tankkeja, tykistöä, lentokoneita ja sotilaita”, kertoo MeKiwin teknologiajohtaja Jaakko Asikainen.

”Kaikki alkoi pienestä. Uusi sotamuseo oli avautumassa Mikkelissä ja halusimme tarjota palveluamme luodaksemme VR-sotakokemuksen. Tarkoituksena oli luoda realistinen, lyhyt opetus sodan kauhuista yhden sotilaan näkökulmasta. Mutta miksi luoda perinteinen VR-kokemus normaaleilla ohjaimilla, kun voisimme käyttää todellista fyysistä asetta ohjaimena? Joten otimme haasteen vastaan ja loimme kopion talvisodassa käytetystä konekivääristä Maxim M / 09-21, joka oli muunnelma kuuluisasta Maxim-konekivääristä. Operaatio Suentassu oli suora jatko Maxim-projektille, mutta tällä kertaa käytimme autenttista deaktivoitua asetta”, Jaakko Asikainen toteaa.

Tietoa MeKiwistä

MeKiwi on vuonna 2014 perustettu oululainen täyden palvelun digitoimisto. MeKiwi tarjoaa räätälöityjä digitaalisia sovelluksia, markkinointikonsultointia, AR / VR / XR-ratkaisuja ja monipuolisia palveluja, jotka kattavat kaikki teknologiatarpeesi. ”Yrityksemme on monikulttuurinen ja monipuolinen taidoissaan, mikä saa luovuutemme virtaamaan hyvin erilaisista näkökulmista, mikä auttaa meitä ymmärtämään paremmin asiakkaan visiota ja tarjoamaan parhaimman mahdollisen ratkaisun.”

Yhteyshenkilö lisätietoja varten:

Begüm Doğan
Markkinointijohtaja
Mekiwi.org