Lisätyn todellisuuden jouluikkuna

MeKiwi loi yhteistyössä Oulun kaupungin ja Oulun Kauppakamarin kanssa Tiernapoika-teemalla varustetun lisätyn todellisuuden (AR) kokemuksen Oulun keskustassa. Jouluikkuna on nähtävillä 3.12.2021-6.1.2022 välisenä aikana Oulu10 toimiston edustalla osoitteessa Saaristonkatu 8.

Testaa jouluikkunaa livenä skannaamalla ikkunasta QR-koodi tai vieraile osoitteessa mekiwi.org/jouluikkuna ja skannaa ikkunasta Tiernapojat.

Jouluikkunaa voi testata pienimuotoisesti myös etänä suoraan tästä ruudulta menemällä puhelimella osoitteeseen mekiwi.org/jouluikkuna ja skannaamalla alla olevasta kuvasta Tiernapojat. Eli jos sijaintisi on joku muu kuin Oulu, ei hätää, testaa AR-jouluikkunaa etänä!

MeKiwi toivottaa hyvää joulua!


VR-teknologia kommunikaation välineenä

Virtuaalitodellisuus on aina ollut mielenkiintoinen teknologia, jolla on ainutlaatuinen potentiaali monista syistä, mutta etätyön tarpeet ja "metaverse" ovat luultavasti kaksi tärkeintä syytä, miksi VR on nyt tärkeä osa viestintää.

Eheämpi etäpalaveri

VR-teknologiaa voidaan hyödyntää esimerkiksi yritysten palavereissa, jotka voidaan järjestää virtuaalitodellisuudessa, eli etäpalavereissa simuloidaan livepalaveria. Virtuaalitodellisuudessa järjestettävät palaverit ovat vähintäänkin yhtä tehokkaita kuin livenä järjestettävät, koska tuntuu kuin olisit oikeasti paikalla samassa huoneessa muiden kanssa, kommunikaatio on siis vaivatonta.

Virtuaalitodellisuuden luoma immersiivinen ympäristö auttaa myös osallistujia keskittymään paremmin palaveriin. Tätä voidaan käyttää myös erilaisissa koulutuksissa, jolloin koulutustilanne on huomattavasti kokonaisvaltaisempi ja tehokkaampi.

Personointi ja muokattavuus

VR-maailmassa käyttäjät voivat luoda ja muokata itselleen omat personoidut avatarit. Näitä avatareja voidaan käyttää apuna esimerkiksi erilaisissa verkostoitumistapahtumissa. Avatareihin voidaan lisätä henkilökohtaista informaatiota vaikka oma nimi ja kuvaus omasta osaamisesta.

Datan visualisointi

Monet meistä ovat visuaalisia oppijoita, joten eikö olisi hienoa päästä tutkimaan dataa entistä lähempää ja helpommin ymmärrettävässä muodossa? Virtuaalinen 3D-ympäristö mahdollistaa tämän sekä myös mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa datan kanssa. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi palavereissa tärkeän datan esittelyssä.

Kysy meiltä lisää miten virtuaalitodellisuus toisi lisäarvoa sinun yrityksellesi, nakkaa viestiä tai soita meidän AR/VR Asiakkuuspäälliköllemme Merihille.


Mitä tarkoittaa lisätty todellisuus (Augmented Reality, AR) ja millainen on AR-kokemus?

Lisätty todellisuus, tutummin AR on yleisempää kuin ajatteletkaan.

Todennäköisesti olet kokenut sen ainakin kerran huomaamattasi, koska AR on ollut yksi teknologian nousevista trendeistä jo vuodesta 2017! Tutuimpia esimerkkejä AR:sta ovat Snapchatin tai Instagramin kasvosuodattimet, joita useimmat meistä ovat kokeilleet ainakin kerran.

Jos tuntuu, että et ole saanut vielä jutun juonesta kiinni, ei syytä huoleen, sillä kasasimme tiiviin ja avartavan selityksen siitä, mitä on lisätty todellisuus (AR), miten se toimii ja kuinka se eroaa virtuaalitodellisuudesta (VR); ja ennen kaikkea, miten yrityksesi tai koulusi voivat hyötyä AR-teknologiasta!

Mitä tarkoittaa lisätty todellisuus (AR)?

AR on lyhenne sanoista Augmented Reality, se on ohjelmistotekniikka, joka laajentaa fyysistä maailmaamme lisäämällä siihen digitaalisia esineitä. Toisin kuin virtuaalitodellisuus (VR), se ei luo kokonaan uutta digitaalista maailmaa vaan integroi digitaalisesti luodut sisällöt olemassa oleviin tiloihin.

Lisätyn todellisuuden sisältö näkyy suoraan olemassa olevassa ympäristössä, esimerkiksi digitaalinen lohikäärme, joka lentää olohuoneessasi. Toisin kuin virtuaalitodellisuus (VR), voit käyttää lisätyn todellisuuden (AR) sisältöä myös ilman päähän asetettavia laseja. Lisättyä todellisuutta voidaan kuitenkin näyttää useilla laitteilla: näytöillä, laseilla, kädessä pidettävillä laitteilla, päähän asetettavilla näytöillä sekä matkapuhelimilla, mikä tekee siitä saavutettavan lähes kaikille, kunhan vain mobiililaite on käytettävissä.

Mitä eroa on VR: llä ja AR: lla? 

Augmented Reality (AR) on tekniikka, joka tuo ja liittää tietokoneella luodut, 3D-suunnitellut kohteet, reaalimaailmaasi. Virtuaalitodellisuus (VR) koostuu täysin tietokoneella tuotetusta virtuaalimaailmasta, jossa käyttäjä voi kokea immersiivisen kokonaisvaltaisen virtuaalisen kokemuksen.

Onko lisätty todellisuus, Augmented Reality (AR) todella tulevaisuus?

Ei, se on nykyisyys ja tulevaisuus. Me kaikki käytämme lisättyä todellisuutta tavalla tai toisella. Kaikki puhelimella käytettävät kasvosuodattimet ovat osa lisättyä todellisuutta. Kun ostat verkkokaupasta uutta sohvaa ja voit testata miltä se näyttäisi olohuoneessasi, se on myös lisättyä todellisuutta.

Kuinka voin hyödyntää lisättyä todellisuutta (AR) yrityksessäni?

Yhteensopivuuden ja mobiililaitteiden käytettävyyden ansiosta voit käyttää lisättyä todellisuutta käytännössä kaikkialla liiketoiminnassasi. Suurin etu on, että sinun ei tarvitse välttämättä ladata erillistä sovellusta, WebAR toimii samalla tavalla kuin sovellus. Kuluttaja klikkaa painiketta tai menee verkkosivustollesi aloittakseen AR-kokemuksen.

Esimerkkejä AR:n käyttötavoista:

  • Tuoteluettelot: Digitaaliset tai painetut tuoteluettelot. Kuluttajat voivat sijoittaa tuotteesi digitaalisesti omaan ympäristöönsä lisätyn todellisuuden avulla ja tutustua tuotteeseesi 3D-mallien avulla.
  • Tarinankerronta: Haluatko kertoa 200-vuotisen ravintolasi tarinan? Tai tarinan vaikka keskiaikaisesta kaupungista? Voit tuoda tarinasi eloon luomalla interaktiivista lisätyn todellisuuden sisältöä ja tempaista lukijan mukaan tähän matkaan. Lisätty todellisuus tekee kulttuurielämyksistä ainutlaatuisia ja mieleenpainuvia.
  • Verkkokauppa: Napin painalluksella käyttäjät voivat sijoittaa 3D-malleja tuotteista vaikka keittiön pöydälle, katsella tuotevideoita tai esittää kysymyksiä.
  • Tapahtumat: Luo digitaalisesti interaktiivisia tapahtumajulisteita, jolloin kävijät voivat puhelimen kameraa hyödyntäen kokea lisätyn todellisuuden.
  • Matkailu: Hyödyllistä tietoa kohteista ja nähtävyyksistä sekä reittiohjeita.
  • Rakennukset: Tarjoa vierailijoille tietoa ja digitaalista sisältöä, reitti- ja kulkuohjeita sekä mainosmateriaalia. Voidaan hyödyntää esimerkiksi sairaaloissa, ostoskeskuksissa ja stadioneilla.
  • Tuote-esitteet: Tarjoa tuotetietoja, vianmääritysapua ja ennakkokokemuksia lisätyn todellisuuden (AR) sovellusten avulla.

MeKiwi voi auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan interaktiivisia, mieleenpainuvia ja tarkoituksenmukaisia lisätyn todellisuuden (AR) kokemuksia, jotka tuovat lisäarvoa brändillesi. Lisätyn todellisuuden ratkaisujen avulla brändit voivat tarpeen mukaan parantaa tunnettavuuttaan, rakentaa uskollisuutta, sitouttaa ja lisätä myyntiä.

Kaipaatko ideoita siitä, kuinka hyödyntää AR -teknologiaa sinun liiketoiminnassasi?

Ota yhteyttä meidän AR asiantuntijaan, tai soita 0447510096.