Virtuaalinen kotiseutumuseo

Muuramen kunta vietti 100-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021 ja halusi tarjota kuntalaisilleen elämyksen kotiseutumuseosta digitaalisesti. DigiMuurame nimeä kantavan sivuston on tarkoitus tuoda kunnan palveluita, harrastusmahdollisuuksia, monipuolista luontoa ja historiaa kaikkien kuntalaisten ja muiden kiinnostuneiden saataville helposti verkossa.

MeKiwi auttoi palvelumuotoilun keinoin Muuramen kuntaa suunnittelemaan digitaalisen museon. Suunnitelman pohjalta MeKiwi rakensi interaktiivisen alustan, josta syntyi DigiMuurame. Sivustolla käyttäjä voi tarkastella useita 3D-mallinnettuja tiloja 360-ympäristönä, joista useimmat perustuvat oikeisiin paikkoihin Muuramessa.

Tilat ja sisällöt on jaettu kategorioittain, esim. Lasten Muurame, Nuorten Muurame ja Yrittävä Muurame, jonka perusteella eri käyttäjäryhmien on helppo löytää heitä itseä kiinnostavat sisällöt käyttäjäystävällisesti. Virtuaalinen turisti tai kuntalainen pääsee interaktiivisesti kokemaan esimerkiksi Muuramen kaunista luontoa 360-videoiden kautta, lukea oppimisen historiasta vuosien takaa, löytää tärkeimmät kirjaston palvelut, sekä oppia ja innostua Muuramesta monin keinoin.

MeKiwi pääsi hyödyntämään useaa erikoisosaamistaan, kuten AR-kehitystä, pelikehitystä ja 3D-mallinnusta sisällöntuotannossa, kuten myös kaiken tämän yhdistämisen helppokäyttöiseksi WordPress-sivustoksi, jonka päivittäminen asiakkaalta käy jatkossa käden käänteessä.

Digimuurame.fi