Simboat VR-sovellus tarjoaa yrityksen asiakkaille kesäisen elämyksen veneen ohjaimissa.

XR Marine Oy on Suomen monipuolisin vesillä liikkumiseen liittyvien immersiivisten sisältöjen tuottaja.
Yrityksen tarkoituksena on tehdä ihmisten elämästä hauskaa ja tarjota mahdollisuuksia vapaa-ajan huippuhetkiin nopeiden moottoriveneiden ja vesijettien parissa.

XRmarine.fi

Virtuaalitodellisuus (VR) ja markkinointi

Yrityksen innovatiivinen asenne kattaa myös markkinoinnin. Tästä hyvänä esimerkkinä on Simboat VR-sovellus, jolla asiakas voi kokea uuden venemallin koeajon virtuaalisesti jo ennen jäiden lähtöä. Veneilyn huippuhetket ovat läsnä ja tunnekokemus on todentuntuinen.

XR Marine Oy:n markkinointi ja myynti hyötyvät VR-sovelluksesta, koska veneily on sesonkiluonteista ja uusimmat venemallit kaipaavat esittelyä vuoden ympäri. Virtuaalitodellisuus tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden tutustua uusimpaan vene malliin ja kokea kesäinen elämys sen ohjaimissa. Yritys pystyy näin esittelemään asiakkailleen uutuuksia konkreettisemmin, pelkkien piirustusten ja esitteiden sijaan.

VR-ympäristön aistikokemukset

MeKiwi tuotti VR -sovelluksen XR Marine Oy:n ideasta simuloida veneilykokemus. Sovellus suunniteltiin yrityksen asiakkaille, jotka ovat 30-60 vuotiaita veneilyalan asiantuntijoita tai ammattiveneilijöitä. VR-sovellus tarjoaa asiakkaille kesäisen elämyksen veneen ohjaimissa.

Veneen, vesillä liikkumisen ja äänimaailman aistikokemus saavutetaan VR-ympäristössä Oculus Quest2 laseilla ja VR-ohjaimilla. VR-sovelluksessa käyttäjä ohjaa venettä tarttumalla virtuaaliseen rattiin ja kaasukahvaan. Virtuaalisesta ohjauspaneelista hän näkee mm. veneen nopeuden, kompassin ja väylämerkkien muistilapun.

Virtuaaliympäristön järvimaisema antaa käyttökokemuksen tunteen liikkeestä ja suunnasta. Kokemuksesta halutaan jättää positiivinen muistikuva, joten virtuaaliympäristön vakauteen ja visuaaliseen kokemukseen panostettiin huolella.

VR-kokemuksen toteutus

Simboat VR-sovellus on pelinkehittäjien taidonnäyte siitä, kuinka pelimaailmaa voidaan hyödyntää liiketoiminnassa uusien tuotteiden markkinoinnissa. Simboat VR-sovelluksessa saavutetaan pelimaailmasta tuttu immersiivisyys. Käyttäjä ns. uppoutuu VR-kokemukseen. Hänen odotuksensa veneen käyttäytymisestä toteutuvat, koska veneen ohjaimet toimivat reaalimaailman toimintaperiaatteiden mukaisesti.

VR-kokemus toteutetaan todellista ympäristöä mallintamalla. Vene, vesi ja äänet reagoivat käyttäjän toimintaan veneen ohjaimissa. Realistiset fyysiset ja graafiset ominaisuudet tekevät kokemuksesta vuorovaikutteisen ja todentuntuisen.

VR-kokemuksen toteutuksessa panostettiin mahdollisimman paljon veneen käyttäytymiseen ja kokemuksen realistisuuteen. VR-kokemuksen pahoinvoinnin välttämiseksi kehittäjät tekivät reilusti työtä, koska todennäköisesti asiakkaat ovat ensimmäistä kertaa kokemassa virtuaalitodellisuutta.

Matti Räihä

Yrittäjä
XR Marine Oy

”Suurin hyöty VR veneily simulaatiosta on ollut siinä, ettei ole tarvinnut mennä tyhjin käsin neuvotteluihin, vaan on ollut työnäyte siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi.

Yhteistyö MeKiwin kanssa sujui oikein mallikkaasti. Asiakaspalvelu ja asiakashenkisyys teki kyllä vaikutuksen. Henkilöstö oli hyvin palvelualtista ja ystävällistä. Jos tuli jotain kysymyksiä, niin niihin tuli nopeasti vastauksia. Ei ollut sellaista ongelmaa, mitä he eivät olisi pystyneet projektin aikana ratkaisemaan. MeKiwi tekee sen mitä ollaan sovittu ja hyvin, ja aikataulussa kyllä pysyttiin. Ei kai siitä parempaa voi toivoa alihankkijalta. Voin suositella yhteistyötä MeKiwin kanssa.