Kurssi elokuvayliopiston opiskelijoille Unityn perusteista ja interaktiivisten VR-videoiden luomisesta

Syyskuussa 2021, Film University Babelsberg KONRAD WOLF järjesti kurssin, jossa kuvattiin 4 virtuaalitodellisuus elokuvaa MeKiwin teknisellä avulla.
Projektin tavoitteena oli luoda elokuvamainen virtuaalitodellisuuskokemus, jossa oli kevyitä interaktiivisia elementtejä. MeKiwi teki elokuvayliopiston kanssa yhteistyötä virtuaalituotannon ja jälkituotannon aikana. Riikka Kilpeläinen piti peruskurssin jossa käsiteltiin VR-kehitystä Unity pelimoottorilla. Susana Marquinez esitteli MeKiwillä toteutettuja yhdistetyn todellisuuden, lisätyn todellisuuden sekä virtuaalitodellisuuden videotuotantoja. Opiskelijoiden tehtävänä oli luoda 360° VR-videoita sekä kirjoittaa myös elokuvakäsikirjoitus. Viisi oppituntia kattoi Unityn perusteet ja vinkkejä 360° videoiden kuvaamiseen interaktiivisia kokemuksia varten.

Film University Babelsberg Konrad Wolf

Riikka Kilpeläinen

Projektipäällikkö

Opetustyö oli mukavaa vaihtelua teknologiapainotteisiin työtehtäviini jossa pääsin auttamaan opiskelijoita yhdistämään pelien kehittämisen ja elokuvatuotannon. Opiskelijoiden luovuus ja visiointi tartutti myös minuun luovuutta! Heidän asiantuntemuksensa on enimmäkseen elokuvanteossa ha videon editoinnissa, mikä tarkoitti, että opiskelijoilla oli hyvin erilainen näkökulma kohdatessaan haasteita Unity kehityksen aikana.
He todella ajattelivat laatikon ulkopuolella! 360° videota tai mitä tahansa interaktiivista kokemusta hyödyntävien VR-elämysten luominen tarvitsee taiteellista näkemystä, jotta kaikki saadaan toimimaan.

Susana auttoi opiskelijoita (ja minua!) ymmärtämään, mitä tulee ottaa huomioon tällaisia kokemuksia luotaessa. Hän valmisteli heidät kuvaamaan materiaaliaan ja kertoi mitä pitää mielessä, kun kuvataan videoita VR-ympäristöön: miten kameraa voi liikuttaa, videokuvauksen sommittelu, valaistus ja miten tämä kaikki eroavat normaalista valokuvauksesta. Toivon, että opiskelijat tuntevat voivansa käyttää näitä tekniikoita tulevaisuudessa ja voivat nyt pitää interaktiivista VR-Mediaa osana taitojaan.