Uusi ilme Monidor -sovellukselle käyttäjäkokemuksen parantamiseksi

Monidor on suomalainen terveysteknologiayritys, jonka Monidrop-mittalaite ja IV Screen -etävalvontasovellus parantavat potilasturvallisuutta suonensisäisten hoitojen aikana. Älykäs infuusion seuranta on helppokäyttöistä ja tarkkaa, ja helpottaa hoitajien työtä. Yritys lanseerasi ensimmäisen tuotteensa Monidrop:n helmikuussa 2020 ja kansainvälinen kysyntä on siivittänyt yrityksen vahvaan kasvuun.

MeKiwi auttoi Monidoria kehittämään IV Screen -etävalvontasovellukselle uuden ilmeen ja parantamaan käyttäjäkokemusta vuonna 2021. Projektissa hyödynnettiin IV Screen -sovelluksen ensimmäisen version käyttäjäkokemuksia ja lähdettiin palvelumuotoilun keinoin lähestymään aiemman version käytöstä nousseita huomioita. Projektissa uudistettiin IV Screen -sovelluksen ulkoasu selkeäksi ja moderniksi vastaamaan yrityksen brändiä.
Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä etämonitoroinnista mahdollisimman selkeää ja helppoa käyttäjille ja kehitysprojektin aikana toteutettiin käyttäjätutkimus kehitysvaiheen käyttöliittymästä. Uuden käyttöliittymän datan visualisoinnissa käytetään mm. dynaamisia ja logaritmisia elementtejä, jotka helpottavat nopean tilannekuvan hahmottamista, joka parantaa potilasturvallisuutta.

Projektin lopputuloksena IV Screen -etävalvontasovellus on informatiivinen ja selkeä sekä helppo käyttää. Sovelluksen skaalautuvuus tableteille ja puhelimille huomioitiin vahvasti suunnittelussa niin, että käyttöliittymä hieman poikkeaa eri käyttölaitteilla ja palvelee parhaiten kyseisellä laitteella käytettävyyttä.
Uuden vasta julkaistun tutkimuksen mukaan etävalvontaratkaisu auttaa keventämään hoitajien työtaakkaa ja vähentämään kertakäyttöisten hoitomateriaalien kulutusta. Monidorin mukaan säästöt voivat olla Suomessa jopa 12 miljoonaa euroa.

Monidor

Veli-Matti Puurunen

SW Lead, Monidor Oy

”MeKiwi auttoi Monidoria käyttöliittymäsuunnittelussa ja toteutuksessa. Tavoitteena oli selkeyttää ja uudistaa käyttöliittymä. Siinä onnistuttiin hyvin. MeKiwin palvelu on asiantuntevaa, heidän kanssaan toimiminen on mutkatonta ja työn jälki laadukasta. Vaikka työtä tehtiin etänä, kommunikointi sujui helposti.
Suosittelemme ehdottomasti MeKiwiä muille toimijoille.”