Tiernapojat AR-kokemus Oulun Rotuaarilla

MeKiwi toteutti Oulun kaupungin ja Oulun Kauppakamarin kanssa Tiernapoika-teemalla varustetun lisätyn todellisuuden (AR) kokemuksen Oulun keskustassa. Jouluikkuna oli nähtävillä 3.12.2021-6.1.2022 välisenä aikana Oulu10 toimiston edustalla osoitteessa Saaristonkatu 8.
Yhteistyössä halusimme tuoda Oulun Tiernapoika-aikaan uuden lisätyn todellisuuden ulottuvuuden, jossa käyttäjät pääsivät itse mukaan katsomaan ja kuulemaan itäisten maiden kuninkaiden esitystä. Projektissa toteutettiin graafinen suunnittelu fyysiselle jouluikkunateippaukselle sekä AR -sovelluksen graafinen suunnittelu, 3D-mallinnus ja AR kehitys. Projektissa toteutettiin myös mainos Oulun kävelykatu Rotuaarin isolle näytölle.
Oulun kaupungin ja kauppakamarin yhteistyöhenkilöt antoivat hyvää palautetta yhteistyöstämme.

Oulun kauppakamari tiedote

Riina Aikio

Tapahtuma- ja markkinointipäällikkö, Oulun kaupunki

”AR jouluikkuna toi toivottua innovatiivista Tierna-ajan esilletuomista. Yhteistyö MeKiwi Oy:n kanssa sujui mukavasti ja suunnitellusti. Yhteistyössä oli mukana ammattitaitoinen tiimi, jota voi lämpimästi suositella!”

Marja Nousiainen

Talent hub-koordinaattori, Oulun kauppakamari

”Olen tykännyt kovasti tehdä yhteistyötä MeKiwin ihmisten kanssa. Kaikki on niin mutkatonta, ystävällistä ja hoituu hyvin. Olen muun muassa saanut käydä testaamassa Suentassu-talvisotapeliä. Se oli tosi vaikuttava kokemus. Jouluihmisenä olin innoissani mahdollisuudesta olla mukana, kun Tiernapoikia päivitettiin nykyaikaan jouluikkunassa Oulussa. Erityisesti tykkäsin ikkunan teippauksesta ja sovelluksesta jonka avulla, vanhan tarinan itäisten maiden kuninkaat lauleskelivat puhelimeni näytöllä. Toivottavasti saamme nähdä jatkoa ensi jouluna.”