Tekoälyavustaja, joka auttaa sinua tekemään oikeita valintoja yrityksesi kannalta.

Playgainin pelit, LeaderMind ja AIMO, ovat esihenkilölle suunnattuja simulaatiokoulutus-pelejä. AIMO on maailman ensimmäinen tekoälypohjainen sovellus, joka simuloi johtamiskäyttäytymisen vaikutusta yrityksen liiketoimintaan ja ehdottaa hyviä käytäntöjä parempien tulosten saavuttamiseksi.

MeKiwi on ollut Playgainin tekninen kumppani sovelluskehittämisen alusta alkaen. Se on kehittänyt LeaderMind -sovelluksen ja nyt uuden AIMO-sovelluksen. Sovelluskehitys aloitettiin vaatimusten analysointi projektilla uuden sovelluksen määrittelemiseksi. Näin syntyi hyvin suunniteltu tekoälypohjainen AIMO. MeKiwi rakensi myös verkkokaupan myymään AIMO:n lisenssejä ja valmisteli markkinointisisältöä AIMO:n lanseerauksen tueksi.

UI/UX design

Määrittelyvaiheen jälkeen aloitimme AIMO-prototyypin käyttöliittymän kehittämisen. Paransimme sen visuaalisuutta. Teimme muutoksia käyttöliittymän toiminnallisuuteen ja sovelluksen yhtenäiseen ilmeeseen. Samaa ilmettä käytettiin myös verkkokaupassa.

Graafinen toimeksianto oli avoin. Asiakas luotti UI/UX kykyymme suunnitella käyttöliittymä uudelleen parhaaksi katsomallamme tavalla. Toimeksiantaja halusi sen näyttävän raikkaalta ja olevan helppokäyttöinen.

Käyttöliittymän muutostyö oli iteratiivista. Olemme ylpeitä uuden sovelluksen toiminnallisuudesta, erityisesti miten uudet vedä ja pudota -käyttöliittymät syntyivät. Jotkut ominaisuudet, joita aiemmin oi vaikea selittää loppukäyttäjälle, ovat nyt intuitiivisia ja sisältävät koko sovelluksen kattavan sisäänrakennetun ohjeen.

Ohjelmistokehitys

Sovellusta varten kehitimme kaksi taustapalvelinta, AIMO-palvelimen ja simulointipalvelimen. Painopiste oli itse järjestelmäarkkitehtuurissa, miten eri yksiköt kommunikoivat ja miten tieto kulkee järjestelmässä. Ohjelmistokehitys on tiimityötä. Tämän tärkeän asian tiimimme ratkaisi yhdessä.

Keskiössä oli AIMO sovelluksen simulointi-palvelin, jonka kehitimme alusta loppuun. Osallistuimme myös AIMOn asiakaskokemuksen suunnitteluun rakentamalla ”Johtamisosaamisen seuranta” -osion.

Toimeksiantaja toive oli, että AIMO:n simulointipalvelin voidaan myös integroida asiakkaan sovelluksiin. Näin simulointipalvelinta voidaan käyttää ilman muita AIMO-palveluita.

Tekoälylaskennan integrointi simulointipalvelimeen vaati usean päivän tutkimuksen. Kattavan tarkastelun jälkeen kehitysprosessi käynnistyi sujuvasti. MobX:in käyttö Redux:in sijaan tarjosi käyttöliittymän tilahallinnassa hyvän käyttökokemuksen.

Verkkosivusto

Nopeamman ja vakaamman verkkosivuston saimme rakentamalla sen uudelleen toiselle teemalle. Teimme käyttöliittymästä monikielisen käyttämällä käännöstyökaluna WPML: ää. Verkkokaupan teimme käyttämällä maksuyhdyskäytävänä woocommerce + woocommerce subscriptions + stripe.

Markkinointi

Verkkokaupan sisällön päätavoitteena on kuvata selkeästi, mitä AIMO tekee ja kuka on kohdeasiakas. Halusimme korostaa sovelluksen tuomaa arvoa ja hyötyä. Ensimmäinen askel oli valita tuotteen parhaat myyntivaltit ja esitellä edut yritykselle ja esihenkilöille.

Toteutimme AIMO-sovelluksesta lyhyen esittelyvideon, jota esitetään tulevissa markkinointikampanjoissa. Video toimii myös perusteellisemman sisäänrakennettun ohjeen lisänä.

Marko Kesti

CEO and Research, PlayGain

Olen tehnyt MeKiwin kanssa yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. Olemme kehittäneet esihenkilöille Tuottava esimies -simulaatio-opetuspelin ja nyt AIMO:n, esihenkilön digitaalisen sparraajan (kts. leadermind.fi). On ilo työskennellä osaavien ja innostavien MeKiwiläisten kanssa.