Digitaalisen palvelukonseptin palvelumuotoilu ja vaatimusmäärittely

Maalausteho Oy palvelee rakennusliikkeitä, taloyhtiöitä, kuntatoimijoita, yksityishenkilöitä kuin järjestöjäkin maalaten kaikenlaiset ulkopinnat huoltomaalaus ja uudiskohteissa.

Toteutimme Maalaustehon uudelle liiketoimintaidealle digitaalisen palvelukonseptin palvelumuotoilun, UI/UX suunnittelun ja ominaisuuksien sekä teknisen suunnitelman vaatimusmäärittelyn.

Projekti aloitettiin yhteisellä työpajalla asiakkaan kanssa, jossa käytiin läpi uuden palvelun tavoitteet, kohderyhmät, käyttäjät sekä käyttäjien tarpeet. MeKiwi toteutti asiakaspolkujen palvelumuotoilun ja suunnitteli alustavan käyttöliittymän uudelle digitaaliselle palvelulle. Valmis suunnitelma käytiin yhdessä läpi asiakkaan kanssa, jonka jälkeen MeKiwi teki halutut muutoksen ja toteutti uuden käyttöliittymän suunnitelman pohjalta. Käyttöliittymä luotiin Sketch-ohjelmistolla, jolla pystytään toteuttamaan klikkailtava demoversio käyttöliittymästä. Kun digitaalisen palvelun toiminnallisuudet olivat selvillä, MeKiwi toteutti palvelulle tarkan ominaisuusmäärittelyn ja teknisen vaatimuusmäärittelyn.

Parhaat digitaaliset palvelut luodaan, kun palvelumuotoilu, ominaisuusmäärittely ja tekninen suunnittelu nivoutuvat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jossa lähtökohtana on loppukäyttäjä.

maalausteho.com
maalausteho jonne riihimaki

Jonne Riihimäki

CEO, maalausteho Oy

“Olin todella tyytyväinen ja asiat menivät, niin kuin odotin. Vaikkei itsellä ollut selkeää käsitystä mistä lähdetään liikenteeseen, oli MeKiwillä työkalut miten suunnitteluprosessia viedään eteenpäin.
Suunnittelun aikana esitetyt kysymykset olivat hyviä ja tiimi ja osaajat graafikkopuolelta sekä teknisen vaatimusmäärittelyn puolelta päteviä ja taitavia. Kehitys oli joustavaa ja oltiin samaa tiimiä, mikä oli meille asiakkaana motivoivaa.
Määrittelyn tulos oli sitä mitä odotettiin ja graafinen Sketch-softalla tehty toiminnallinen klikkailtava käyttöliittymäsuunnitelma oli todella pätevä ja tärkeä demoilussa. Heti sai fiiliksen mitä oikea lopullinen käyttöliittymä ja softa voisi olla.
Hyvien tyyppien kanssa on mukavaa tehdä töitä.”