Millainen on menestyvä uutiskirje? Kun ajattelet sanaa uutiskirje, mikä on ensimmäinen asia, joka tulee mieleesi? Ponnahdusikkunat nettisivuilla tai sähköpostit täynnä päivittäisiä uutiskirjeitä, joissa kaikissa on sama otsikko? Kyllä, on turvallista sanoa, että kaikki eivät välttämättä pidä uutiskirjeistä, mutta niitä on silti olemassa, koska kysyntää riittää niille, jotka pystyvät erottumaan toisista. Kyllä meressä kaloja riittää, mutta haluat varmistaa, että juuri sinut ongitaan ylös. Siksi halusimme sukeltaa hieman syvemmälle ja selvittää, mikä saa uutiskirjeet menestymään paremmin.

Hyödynnä sosiaalista mediaa

Sen lisäksi, että lähetät uutiskirjeet sähköpostitse, sitä tulisi myös jakaa yrityksen sosiaalisen median kanavissa. Muista jakaa uutiskirjeen linkki sosiaalisessa mediassa sekä kehotus tilata kirje. Sosiaalista mediaa voidaan käyttää myös tunnistamaan kohdeyleisösi paremmin, se auttaa sinua luomaan mielekkäämpää sisältöä lukijoille ja herättämään niiden kiinnostus, jotka eivät vielä tunne uutiskirjettäsi tai yritystäsi.

Paremmin menestyvä uutiskirje on yksinkertainen

Yrityksessäsi tapahtuu varmasti monia mielenkiintoisia asioita, ja haluaisit kuuluttaa kaikki mahtavat pienetkin uutiset yleisölle, mutta ajattele kiireistä lukijaa, joka yrittää löytää aikaa käydä läpi kaikki aiheet, jotka eivät edes välttämättä ole tarpeeksi kiinnostavia tai relevantteja ulkopuoliselle. Yksinkertainen ja minimaalinen lähestymistapa kantaa pitkälle, ethän yritä hukuttaa lukijaa?

Johdonmukainen mutta ainutlaatuinen

Kun tilaat jotain, haluaisit todennäköisesti tietää, mistä tuotteessa on kyse. Sama koskee uutiskirjeitä, useimmiten kun sisältö pidetään yhtenäisenä houkutat parhaan yleisön juuri sinulle ja pidät heidät myös kiinnostuneina sisällöstäsi tulevaisuudessa, koska he tietävät, mitä on tulossa. Lisää sekaan vain vähän maustetta, eli pidä sisältö hauskana. Nyt kun puhutaan mielenkiintoisesta ja hauskasta, jotta uutiskirje menestyisi paremmin, varmista, että pääotsikkosi vaihtelee jokaisessa uutiskirjeessä. Mitä ainutlaatuisempi ja katseenvangitseva otsikko on, sitä todennäköisemmin uutiskirjeesi klikataan auki.

Visuaalinen tyyli

Sisällön lisäksi yksinkertaista ja minimaalista tyyliä voidaan soveltaa myös uutiskirjeen visuaaliseen puoleen. Ajattele värien kontrastia, tekstin tulisi olla helposti nähtävissä ja luettavissa. Kuvien tulisi olla korkealaatuisia, jotka kuvaavat tekstisisältöä, eivätkä vain satunnaisia kuvapankkikuvia.

Yhteenvetona menestyvä uutiskirje on johdonmukainen ja hauska, maustettuna mukaansatempaavilla otsikoilla ja laadukkailla kuvilla. Saa käyttää mielikuvitusta ja kokeilla erilaisia lähestymistapoja, jotta löydät yrityksellesi sopivimman tyylin.