Kuinka pysyä inspiroituneena ja motivoituneena työssä? Työelämässä kaikki ei aina ole ruusuilla tanssimista, töissä tulee olemaan vaikeita ja turhauttavia tilanteita, joiden läpikäyntiin tarvitaan ylimääräistä motivaatiota. Satunnainen turhautuminen työhön on normaalia ja osa elämää. Lue meidän vinkkimme jos sinusta tuntuu, että tarvitset vähän ylimääräistä inspiraatiota ja työmotivaatiota.

Pysy inspiroituneena ja motivoituneena työssä asettamalla tavoitteita

Tavoitteiden asettaminen työssä auttaa parantamaan työn laatua. Tavoitteiden asettaminen antaa sinulle myös välitöntä palautetta siitä, saavutettiinko tavoitteet vai ei.

Tavoitteista puhuessa, on hyvä mainita myös palkinnot. Ota tavaksi palkita itsesi aina, kun tavoite saavutetaan tai tietty tehtävä on suoritettu. Tämä pätee myös työnantajaan, muista osoittaa arvostusta työntekijöitä kohtaan. Tyytyväinen työntekijä on motivoitunut työntekijä, mikä näkyy suoraan yrityksen suorituskyvyssä.

Aseta rajat työlle ja vapaa-ajalle

Ei ole ihme, että menetät inspiraation ja motivaation työhösi, jos et pysty etääntymään siitä. Työpäivän jälkeen sinun pitäisi tehdä jotain aivan muuta, mikä ei liity työsi ollenkaan. Esimerkiksi, jos työskentelet toimistossa ja istut koko päivän tuijottaen tietokoneen ruutua, ulkoile työpäivän jälkeen ja ole aktiivinen riippumatta siitä, kuinka houkuttelevaa olisi vain pysyä tietokoneen ääressä myös työn jälkeen. Päinvastoin, jos työsi vaatii paljon fyysistä ponnistelua, yritä rentoutua vapaa-ajalla. Älä mene lenkille tai tee rankkaa treeniä heti työpäivän jälkeen, anna kehollesi mahdollisuus rentoutua. Lue myös meidän vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen.

Inspiraatio ja motivaatio edellyttää oppimista

Joskus motivaatio saattaa kadota, jos tehtäväsi ovat liian vaikeita tai pysyttelet liikaa haluamallasi mukavuusalueella. Pyydä aina apua, jos tehtävät vaikuttavat liian ylivoimaisilta, keskustele siitä työkavereittesi tai pomosi kanssa, miten asioita kannattaa alkaa purkamaan. Jatka myös opiskelemista ja yritä oppia uusia asioita vähän kerrallaan. Astu ainakin aika ajoin ulos mukavuusalueelta, vain siten voit kehittyä.

Ole avoin palautteelle

Saatat menettää motivaation ja inspiraation, jos olet liian kaavoihin kangistunut. Keskustele muiden ihmisten kanssa ja anna heidän uusien ideoiden inspiroida sinua, mikä puolestaan lisää motivaatiota. Ole avoin palautteelle ja parannusehdotuksille, loppujen lopuksi te kaikki työskentelette kohti yhteistä tavoitetta yrityksessänne.