Pitkäaikainen kumppanimme Yrityskylä

Yrityskylä

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä on kehitetty Suomessa ja tavoittaa yli 70 000 oppilasta lukuvuoden aikana.

MeKiwi on toiminut Yrityskylän opetusratkaisujen jatkokehittäjänä ja uusien pelien toteuttajana helmikuusta 2018 lähtien.

MeKiwi on toteuttanut Yrityskylä Alakoulu tehtäväkirjan visuaalisen suunnittelun, toteutuksen ja taittamisen ja seuraavien digitaalisten ratkaisujen visuaalisen suunnittelun ja teknisen toteutuksen: Yrityskylä Yläkoulu mobiilisovellus, opettajien portaali ja Yrityskylä Alakoulu pienoisyritys 3D-tilausjärjestelmä.

Alakoulun oppikirja

Kuutosluokkalaisille suunnatussa 40 sivuisessa painetussa tehtäväkirjassa seikkailee neljä veikeää hahmoa. Kirjan hahmot sekä teemakuvitukset on luonut MeKiwin Juho. Erilaiset visuaaliset elementit ja sisällöt taitettiin painovalmiiksi tuotokseksi. Lopputuloksena on selkeä ja värikäs tehtäväkirja, jonka pariin oppilaiden on mukava uppoutua. Alakoulun oppimateriaali on saanut kiitosta oppikirjojen monikulttuurisuus/globaalikasvatusasioita tutkivalta kehitysjärjestöltä. Heidän mukaan globaalikasvatusasiat oli poikkeuksellisen hyvin huomioitu alusta asti myös kuvituksessa.

Yläkoulun oppilaiden sovellus

Oppilaiden sovellus tarjoaa yläkoululaisille digitaalisia tehtäviä mm. hauskojen minipelien muodossa. Suunnittelussa huomioitiin erityisesti mobiilikäyttö. Tällä hetkellä sovellus on käytössä yläkouluissa ympäri Suomen.

Opettajien portaali

Opettajien portaali on interaktiivinen opettajakohtainen verkkosivusto. Omasivustolta opettajat saavat kaiken tiedon Yrityskylä -oppimiskokonaisuuteen liittyen sekä hallinoivat oman luokkansa oppilaiden oppimiskokonaisuuden edistymistä. Portaalin käyttäjinä on Suomessa 4000 opettajaa, jotka hallinnoivat portaalin kautta yli 70 000 oppilaansa Yrityskylä oppimiskokonaisuuden etenemistä. Portaali on integroitu Yrityskylä Yläkoulu mobiilisovelluksena kanssa sekä Yrityskylä Alakoulu pelin kanssa.

Pienoisyritys 3D-tilausjärjestelmä

Pienoisyritys 3D-tilausjärjestelmä on Yrityskylän kumppaniyrityksiä varten rakennettu tilausjärjestelmä, jonka avulla yritykset suunnittelevat ja tilaavat omat Yrityskylä Alakoulu oppimisympäristössä olevat fyysiset toimitilat, joissa lapset työskentelevät.

Kumppaniyritys

Kumppanuutemme aikana olemme päässeet osaksi Yrityskylän ainutlaatuista koulutusinnovaatiota ja kokemaan oppilaiden aitoa heittäytymistä kokonaisvaltaiseen oppimiskokonaisuuteen. Yksi osa yhteistyötämme on MeKiwin oma pienoisyritys Yrityskylä Alakoulu Pohjois-Pohjanmaan oppimisympäristössä. 2018-2019 lukukaudella MeKiwin Virtuaalitodellisuus -peli on lasten palautteen mukaan ollut yksi kohokohdista.

Alakoulun pelin jatkokehitys

Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristössä koululaiset työskentelevät päivän pienois yhteiskunnassa. Fyysisen oppimisympäristön toimia ohjataan ja hallitaan Alakoulun digitaalisen pelijärjestelmän kautta. MeKiwi on kehittänyt pelijärjestelmään mm. verkkopankki-ratkaisun, uutistyökalun sekä kyselyjä varten visatyökalun.

Lue lisää verkkopankista: yrityskyla.fi

Controlled Chaos

Saastamoisen Säätiön tuella Yrityskylissä voi nyt pelata luovuutta ruokkivaa VR-peliä. Controlled Chaos on audiovisuaalinen kokemus 6-luokkalaisille lapsille. VR-lasien tekniikkaa ja omaa liikettä hyödyntämällä pääsee pelissä kokemaan ja tuottamaan oman uniikin mediataideteoksensa. Kehityksen aikana kiinnitimme erityistä huomiota lasten hyvin vahvasti vaihtelevaan tekniseen osaamiseen ja suomen kaksikieliseen asemaan. Lopputuloksena peliä kykenee käyttämään kuka tahansa kielestä ja taustasta huolimatta.

Lue lisää: yrityskyla.fi

Jonna Ranta

Jonna Ranta

Key account manager, MeKiwi oy

Yhteistyömme Yrityskylän kanssa alkoi 2018 keväällä opeportaalin rakentamisella, uuden oppimateriaalin kehittämisellä 6. ja 9. -luokkalaisille sekä olemassa olevien pelijärjestelmien jatkokehityksellä. Yhteistyö on ollut meille varsin antoisaa ja opettavaista kun olemme saaneet kehittää Yrityskylän vahvan pedagogisen osaamisen pohjalta niin digitaalisia opetusmateriaaleja ja pelejä, kuin myös fyysistä oppikirjaa. Olemme iloinneet myös kumppanuudestamme Yrityskylä Pohjois-Pohjanmaan oppimisympäristössä, jossa lapset ovat pienoisyrityksessämme päässeet suunnittelemaan toisille pienoisyrityksille kotisivujen ja sovellusten visuaalista ilmettä.

Pienoisyhteiskunnassa kyläpäivänä todistamamme lasten riemu toiminnallisesta oppimisesta on parasta palautetta mitä opetuspelien kehittäjä voi saada.