Tavoitteena kehittää Suomen suurin VR-peli sekä kasvattaa B2B VR-liiketoimintaa

Oululainen digitoimisto ja virtuaalitodellisuuspelien, eli VR-pelien, kehittäjä ja julkaisija MeKiwi keräsi vastikään 400 000€ rahoituksen kasvattamaan heidän VR-liiketoimintaa. Tavoitteena on aloittaa tähän asti suurimman kotimaisella työllä tehdyn VR-pelin kehittäminen sekä vahvistaa virtuaalitodellisuusyksikön B2B liiketoimintaa.

400 000 euron kokonaisrahoituksesta yhtenä merkittävänä sijoittajana oli kotimainen perheyhtiö Rela Invest Oy. Sijoitusyhtiön Toimitusjohtaja Joonas Pöllä kommentoi seuraavaa: “Syy miksi lähdimme sijoittamaan MeKiwiin johtui heidän erinomaisesta onnistumisesta ensimmäisen VR-pelin julkaisun kanssa. Uskomme että virtuaalitodellisuus on seuraava todella iso juttu teknologiassa, ja MeKiwin tiimi vakuutti meidät osaamisellaan”. Rahoituksella vahvistetaan MeKiwin virtuaalitodellisuusyksikköä ja VR-pelituotantoa yhdessä VR-pelijulkaisuliiketoiminnan kanssa.

Suomen suurimman VR-pelin kehittämisestä vastaa MeKiwin julkaisustudio VRKiwi. Cave Digger 2: Dig Harder -nimeä kantavan pelin odotetaan saapuvan PC-pelien suurimpaan digitaaliseen jakelualustaan Steamiin ensi vuonna niin sanottuna Early Access -versiona. Peli tulee myöhemmin myös PlayStationille ja Facebookin ostamalle Oculus Questille.

Peli on jatko-osa MeKiwin ensimmäiselle VR-pelille Cave Diggerille, josta on myös flat screen -versio niille pelaajille, joilla ei ole VR-laitteita. Cave Digger -pelejä on tähän mennessä ostettu lähes 50 000 kappaletta, mikä on kunnioitettava määrä julkaisuvuosien 2018-19 vielä suhteellisen pienellä VR-pelimarkkinalla. Nyt kasvua lähdetään hakemaan tuotteella, jonka suunnittelussa keskitytään uuden sukupolven VR-laitteisiin. “Viime vuonna lanseerattiin ensimmäinen täysin langaton standalone-laite, Oculus Quest, jota käyttäjän ei tarvitse kytkeä enää mihinkään”, toteaa MeKiwin VR-tuotannosta vastaava johtaja Jani Kaipainen. “Näin järjestelmän hinta tuli kertaheitolla yli puolet halvemmaksi verrattuna aikaisempiin tietokone plus VR-laite -systeemeihin.”

“Oculus Questin julkaisun myötä laitteiden käyttäjien kokonaismäärässä on tapahtunut selvää nousua. Vuonna 2019 toimitettiin noin 4,3 miljoonaa uutta laitetta (pois lukien mobiilikäyttöön tarkoitetut VR-laitteet) trendejä seuraavien toimistojen raporttien mukaan, ja tänä vuonna myös korona on näkynyt VR-laitteiden kysynnässä kasvuna”, Jani Kaipainen jatkaa.
“Ehkä se johtuu siitä, että ihmiset etsivät uusia tapoja, miten viettää aikaa kotona ja he päättävät sitten kokeilla VR-laseja, nyt kun niiden lähestyttävyys on parantunut huomattavasti Questin myötä. Lisäksi Facebook julkaisi vastikään uuden toisen sukupolven Questin (Oculus Quest 2), joka parantaa edeltäjäänsä joka osa-alueella.”

Yhtiöstä myös kerrotaan, että heillä on jo ensimmäiset kaksi julkaisusopimusta sovittuna kahden kansainvälisen VR-pelistudion kanssa. “VR-markkinat yleisesti ja meidän näkökulmasta näyttävät tällä hetkellä paremmalta kuin koskaan aiemmin minun työhistoriani aikana”, päättää Jani Kaipainen.

https://mekiwi.org/

https://vrkiwi.org/

 

Lisätietoja antaa:

Jani Kaipainen, VR Producer